top of page
  • Writer's pictureIva Špehar

Što je Likovna sekcija pripremila za Božićni sajam?

Likovnjaci drugaši dobili su pojačanje na Likovnoj sekciji: ove godine pridružili su nam se prvaši, trećaši i četvrtaši koji su vrlo brzo ulovili korak s nama!!! Bilo nas je jako puno pa smo radili u odvojenim skupinama, prema dogovoru.


Gotovo da nema djeteta koje ne voli Božić, ili bar božićne ukrase i motive... Zato smo odmah započeli s radom za sajam koji će se održati uoči Božića. Radili smo radove od gline (za božićne ukrase za bor i vjenčiće za vrata) i oslikavali smo tekstil (stolnjake, stolnjačiće i ukrasne jastučnice)!


Za radove na tekstilu svatko je sam odabrao željeni božićni / zimski motiv, izrezao šablonu od papira i pričvrstio ju za tekstil, a učiteljica je potom pošpricala tkaninu bojom za tkaninu.

Prava je š t e t a što nismo fotoaparatom ovjekovječili trenutak u kojem je svako dijete ugledalo svoj rad nakon prskanja i micanja papirnate šablone!!! Trenutak oduševljenja!!!

<3


Evo fotografija radova koje su nastale nešto kasnije, kad je učiteljica očistila ruke od boje i gline... :D




















































Ove godine odlučili smo se raditi božićne ukrase za bor od gline! Meka glina nas je oduševila, mogli smo manipulirati njome, mijesiti je, utiskivati u nju heklane čipkaste uzorke, rezati ju šablonama za suhe kolače... Naši prstići su uživali, trebalo nam je malo strpljenja i pažnje, mašte, znanja, ali uspjeli smo ostvariti svoju zamisao.


Glina se osušila i na kraju smo dodali trakice na kojima će ukrasi visjeti na boru. Na tom koraku smo se dosta namučili: rezali smo trakice na mjeru i teškom mukom ih provukli, a još teže zavezali! :) Na kraju smo uspjeli i u tome.









U igri glinom nastali su i ovi patuljčići / vilenjaci! I oni će biti ukras za bor!









Glinene ukrasiće odabrali smo i za izradu božićnih vjenčića za vrata. Sami smo provukli vrpce, napravili mašne i odabrali ukrase koje je učiteljica potom pričvrstila!







Veselimo se što ćemo se vidjeti na sajmu! <3




155 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page