top of page
  • Writer's pictureIva Špehar

Što su prvašići radili na likovnoj sekciji školske zadruge "Trnoslav"?

Prvašići su bili jako vrijedni i sudjelovali su u radu likovne sekcije školske zadruge "Trnoslav", okušali su se u različitim likovnim tehnikama oslikavanja tekstila, drveta, ili pak crtali na metalnim posudicama za cvijeće... Put od ideje do ostvarenja nije bio lagan: potrebno je planirati, strpljivo raditi, popravljati, isprobavati, slušati, promatrati, truditi se, a pritom biti uredan, tih, brz, i još paziti da ne zaprljaš bojom odjeću! :D Na fotografijama možete vidjeti kako su uspješno došli do kreativnih rješenja!


Kupili smo ukrasne jastučnice i pripremili ih za bojenje bojama za tekstil: jastučnice smo oprali i izglačali. Potom smo od papira napravili oblike inspirirane kukcima i cvijećem koje smo stavili na ukrasnu jastučnicu. Nakon toga smo jastučnicu poprskali bojama za tkaninu. Kad se boja osušila, ponovno smo izglačali jastučnicu da se boja trajno učvrsti na tekstilu.








































Isprobali smo kako je to crtati trajnim flomasterima koji se ne mogu brisati. i to još na zaobljenoj podlozi...










Oslikali smo i drvene štapove za cvijeće... Imali smo puno posla, ali smo na kraju bili zadovoljni kada smo vidjeli rezultate svoga rada. Spremni čekamo sutrašnji sajam i Dan škole!

<3



134 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page