top of page
  • Writer's pictureIva Špehar

FILMSKA UMJETNOST - evo nas u kinu, jupiiiiii!!!

Updated: Dec 14, 2019

Tramvajem smo se zaputili u okićeni grad... Krenuli smo u kino Tuškanac pogledati animirani film "Kerity, kuća bajki" (Francuska/Italija, 2009., 76 min) redatelja Dominiquea Monfreya.



Oduševio nas je sam izgled kina! Tako je neobično i "starinsko", drugačije od ostalih suvremenih kina koje posjećujemo u velikim centrima...



Ovaj mnogostruko nagrađivani film stvarno je pravo umjetničko djelo. Uživali smo družiti se s filmskom umjetnošću jer ona priča priču služeći se raznoraznim čarolijama: glazbom, bojama, crtežima... Svako filmsko izražajno sredstvo zapravo je zasebna vrsta umjetnosti, a u filmu su združene u jednu! Nekima od nas film je zato najdraža vrsta umjetnosti! Zaključili smo da je ta vrsta umjetnosti posebna jer se uvijek može reproducirati ponovno i uvijek će izgledati jednako. Ali, ako smo mi drugačije raspoloženi, nećemo ju doživjeti kao prvi put... :)


Topla i uzbudljiva priča ugrijala nas je u ovaj hladan zimski dan. Vratili smo se zadovoljni i puni dojmova o Natu, dječaku koji nije znao čitati. Priznali smo si da je važno što govorimo drugima, posebice sebi. Riječi koje upućujemo mogu nas gurnuti naprijed i ohrabriti, ili pak povući nazad i rastužiti. Osvijestili smo da se isplati biti hrabar i odvažiti se prihvatiti izazove koji stoje pred nama.

35 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page