top of page
  • Writer's pictureIva Špehar

Kazalište "Svijet lutaka" igralo je predstavu "Djed i repa" u našoj učionici!

Cijeli dan protekao je u uzbuđenju i iščekivanju! Sva djeca radovala su se jer ćemo gledati predstavu, dapače: kazalište će doći k nama u goste! Još k tome, to je prvi put u prvom razredu da gledamo predstavu!


Imali smo posebnu čast ugostiti lutkarsko kazalište "Svijet lutaka" s predstavom "Djed i repa"! Ovu predstavu velikodušno nam je darovala osnivačica kazališta, gospođa Ivka Babić, lutkarica i odgajateljica, inače baka naše drage prvašice. Na tome smo joj jako zahvalni!


Nakon nastave, ručka i igre, vratili smo se u svoju učionicu. Cijela je scena premašila naša očekivanja: učionica se pretvorila u kazalište, paravani su bili velika, složena scena, obasjana reflektorima, a ostatak učionice bio je gledalište.


Gospođa Ivka Babić ljubazno se predstavila i kazališna čarolija je započela: lijepe ginjol lutke oživjele su u rukama lutkarica, glazba nas je povela u priču na selu...



Svi smo pomno i s velikim zanimanjem pratili predstavu. Veliku pažnju izazvalo je kazalište sjena, paravan na kojem smo pratili čaroliju rasta biljke!



Iz malenog sjemena narasla je repa. Djeca su pažljivo pratila što će se dogoditi s repom...


Zajedničkim snagama ipak su iščupali repu! Svi su zapljeskali i zapjevali! :D

Našem druženju nažalost je došao kraj... No kada malo bolje razmislimo, sretni smo jer naši prvašići tek započinju druženje s kazalištem... <3 <3 <3


66 views0 comments
bottom of page