top of page
  • Writer's pictureIva Špehar

MINERALI!

Nažalost više nismo u prilici ići u posjet muzejima, korona i potresi učinili su svoje... Tužni smo zbog toga. Ipak, pronašli smo način da muzeji dođu u posjet nama. Ovoga puta u goste nam je došao naš Prirodoslovni muzej! Bili smo jako zadovoljni što smo uspjeli dogovoriti ovaj posjet, a sam naziv radionice - "Minerali", probudio je našu znatiželju! Što nas čeka? Što ćemo naučiti?? Kako???

Dan je bio prekrasan, sunčan, topao i vjetrovit! U dvorištu nas je dočekala simpatična gospođa Petra. Pripremila je za nas nekoliko radnih mjesta za učenje! Na klupici su bile memory-kartice sa slikama i nazivima minerala na klupi, a ispod sjenice na panjevima puno pravih minerala raznih boja i oblika! Malo dalje na travi je pak bila velika memory-igra, a do toga velika igra po uzoru na "Čovječe, ne ljuti se!" koja je imala golemu kocku za bacanje! Jedva smo čekali da počnemo! Podijelili smo se u četiri skupine i počeli s igrom, tako se uči na zabavan način!














































































































Nakon učenja i igre u dvorištu, vratili smo se u učionicu sabrati dojmove i izraditi svoj model vulkana od papira. Naravno, još jednom smo se zajedno fotografirali za uspomenu sa zastavom muzeja i gospođom Petrom koja nas je danas svašta naučila.














74 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page