top of page
  • Martina Balija

Učenje na daljinu, 18.5.

Draga djeco,

dobro došli u deseti tjedan nastave na daljinu. Za početak pogledajte video za početak tjedna:

Matematika:

Jutros smo naučili kako koristimo šestar te kako šestarom prenosimo dužine. Pogledajmo pažljivo video pomoću kojega ćeš se prisjetiti kako šestarom prenosimo dužinu:

Sada uzmi svoju radnu bilježnicu i riješi zadatke na str. 88.

Međunarodni dan muzeja:

Svake godine se 18. svibnja obilježava Međunarodni dan muzeja. Budući da nismo u školi i ne možemo otići posjetiti neki muzej, napravit ćemo to virtualno.

Nedavno smo posjetili Muzej grada Zagreba.

Za sada je dovoljno samo prolistati knjižicu, a možeš i pročitati ono što ti je zanimljivo. U knjižici sigurno ima nešto što će ti pomoći u izradi projekta iz Prirode i društva. Projekt ne moraš početi raditi već danas, imat ćeš dovoljno vremena jer ćemo se u četvrtak i petak baviti samo projektom iz Prirode i društva.

Sigurno si čula/čuo za dvorac Trakošćan. Taj dvorac jedan je od najzanimljivijih dvoraca u Hrvatskoj. Nalazi se u Hrvatskom zagorju.

U dvorcu svakodnevno možemo pogledati izložbu starih predmeta, oružja, namještaja, odjeće i sličnoga. Na sljedećoj poveznici možeš prošetati i razgledati dvorac: https://my.matterport.com/show/?m=RyhCmDSdzzo

Hrvatski jezik:

Uzmi bilježnicu za boravak i otvori prvu praznu stranicu. Prepiši naslov i rečenice koje pišu ispod ove upute, a onda nastavi priču. Zamisli što bi bilo kada bi se tako nešto zaista dogodilo. Budi maštovita/maštovit!

Neobičan posjet muzeju

U subotu sam s članovima obitelji posjetila/posjetio muzej. Mislila/mislio sam kako će to biti običan posjet muzeju i kako se neće dogoditi ništa neobično. Ali to nije bilo tako! Kada smo ušli u muzej, otkrili smo kako su predmeti u muzeju živi. Svi predmeti, odjeća, obuća, posuđe i sve što je u muzeju bilo izloženo moglo je govoriti i hodati. Svi su bili jako dobri.

Za kraj, zabavi se i odigraj igru pogađanja riječi: https://wordwall.net/hr/resource/2342755.


158 views0 comments

Recent Posts

See All

Učenje na daljinu, 21.5. i 22.5.

Draga djeco, već na početku tjedna rekli smo da ćemo se ova dva dana baviti projektom iz Prirode i društva. Naslove za projekt ste dobili dok smo još imali nastavu u školi. Kako bi vam bilo lakše napr

bottom of page