top of page
  • Martina Balija

Učenje na daljinu, 20.5.

Draga djeco,

nakon ručka i odmora od učenja vrijeme je za nastavak rada.

Hrvatski jezik:

Već smo puno puta ponavljali vrste riječi koje smo naučili. Rekli smo da su to imenice, glagoli i pridjevi.

Sada uzmi svoju radnu bilježnicu i riješi zadatke na str. 101.

Matematika:

Jutros smo naučili što je kružnica. Pogledaj video i prisjeti se što je krug, a što kružnica.


Sada uzmi svoju radnu bilježnicu i riješi zadatke na str. 89 i 90. Zadnji zadatak je zadatak s lampicom i, kao i inače, taj zadatak nije obavezan već ga mogu riješiti.

Igrajmo se šestarom:

Naučili smo kako se šestarom crta kružnica. Sada će nam šestar pomoći u izradi likovnog rada. Za rad će ti trebati običan bijeli papir, šestar, bojice i flomasteri.

Pažljivo pogledaj sljedeće videozapise, a onda pročitaj koji je tvoj zadatak.

Prvi primjer:


Drugi primjer:

Sama/sam odaberi koji crtež ti se više sviđa. Pogledaj nekoliko puta video u kojem je objašnjeno kako se crta taj crtež, a onda pokušaj i ti to nacrtati. Ako ti je lakše, možeš crtati i tijekom gledanja video. Zaustavi video nakon svakog luka i sigurno će ti biti lakše.

Kada nacrtaš cijeli crtež, uzmi bojice i flomastere te oboji crtež. Bilo bi dobro kada bi flomasterima podebljala/podebljao crte koje si nacrtala/nacrtao šestarom, a bojicama oboji polja između lukova. Pokušaj svako polje obojiti nekom drugom bojom.


140 views0 comments

Recent Posts

See All

Učenje na daljinu, 21.5. i 22.5.

Draga djeco, već na početku tjedna rekli smo da ćemo se ova dva dana baviti projektom iz Prirode i društva. Naslove za projekt ste dobili dok smo još imali nastavu u školi. Kako bi vam bilo lakše napr

bottom of page