top of page
  • Martina Balija

Učenje na daljinu, 21.5. i 22.5.

Draga djeco,

već na početku tjedna rekli smo da ćemo se ova dva dana baviti projektom iz Prirode i društva. Naslove za projekt ste dobili dok smo još imali nastavu u školi. Kako bi vam bilo lakše napraviti svoj projekt, učiteljice su vam u tome odlučile pomoći.

Ovdje ćete pronaći sve što vam je potrebno za izradu projekta. Ukoliko želite, možete istražiti temu koju ste dobili i na internetu. Svoj projekt možete izraditi u digitalnom ili papirnatom obliku. Ako se odlučite za digitalni oblik, tada to može biti PowerPoint prezentacija, neki video ili prezentacija u nekom digitalnom alatu (ima ih puno na internetu). Ako želite da vaš projekt bude u papirnatom obliku, onda to može biti neki plakat ili knjižica. Kako god napravite, sigurna sam da će biti dobro.

Kao pomoć, šaljem vam knjižicu u koju ste dobili i na početku tjedna. To je knjižica koju je pripremio Muzej grada Zagreba. Pogledajte ju na sljedećoj poveznici: https://issuu.com/valentinadominic/docs/vodic___za_djecu_u_muzeju_grada_zag?fbclid=IwAR2k1RDcjizjceZfj4Id2U3y23X_bNi_oyW5nUjP0aGRCTTXp0Q0W-JygMw

Pogledaj video o Zagrebu:

Za kraj, pogledajte kako su ovaj projekt odradili učenici 3.a i 3.b razreda iz OŠ Sveta Nedjelja (Područna škola Strmec). Možda dobijete i vi neku novu ideju. Ovo je njihov projekt: https://www.storyjumper.com/book/read/80940795/MOJ-ZAGREB-TAK-IMAM-TE-RAD-#page/1

Ako imaš bilo kakvih pitanja u vezi projekta, možeš pitati učiteljice tijekom ova dva dana.

Drugi zadatak koji imate u ova dva dana vezan je uz gledanje filma. Filmove ćete pogledati na sljedećoj poveznici: www.filmubolnici.org. Roditelji su dobili upute o prijavi na stranicu. Vaš zadatak je pogledati dva filma. Film koji je obavezan je Phantom boy, a drugi film je onaj koji sami odaberete. Nakon filma Phantom boy imate i razgovor s filmskom kritičarkom pa tko želi može i to pogledati.

Uživajte!


225 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page